Sałatka feta w słoiku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sałatka feta w słoiku

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 225 g Zielona soczewica

  • 225 g Komosa ryżowa

  • 1.5 łyżeczka Sól

  • 180 g Ser feta

  • 1.5 kostka Ogórek

  • 18 Rrzodkiewka

  • 12 kawałek Suszone pomidory

  • 3 Cebula dymka

  • 12 gałązka Pietruszka

  • 6 łyżka Sos winegret

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki. Soczewicę i komosę przepłucz i odsącz na durszlaku (osobno). Ogórka, pomidory i fetę pokrój w kostkę, rzodkiewki w plasterki. Posiekaj cebulę i pietruszkę.

  • 225g Zielona soczewica
  • 225g Komosa ryżowa
  • 1.5łyżeczka Sól
  • 180g Ser feta
  • 1.5kostka Ogórek
  • 18 Rrzodkiewka
  • 12kawałek Suszone pomidory
  • 3 Cebula dymka
  • 12gałązka Pietruszka
  • 6łyżka Sos winegret

Etap 2 /6

Włóż soczewicę do misy i uzupełnij do połowy wodą. Dodaj sól.

  • 225g Zielona soczewica
  • 225g Komosa ryżowa
  • 1.5łyżeczka Sól
  • 180g Ser feta
  • 1.5kostka Ogórek
  • 18 Rrzodkiewka
  • 12kawałek Suszone pomidory
  • 3 Cebula dymka
  • 12gałązka Pietruszka
  • 6łyżka Sos winegret

Etap 3 /6

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /6

Dodaj komosę ryżową. Gotuj przez 10 minut w trybie smażenie.

  • 225g Zielona soczewica
  • 225g Komosa ryżowa
  • 1.5łyżeczka Sól
  • 180g Ser feta
  • 1.5kostka Ogórek
  • 18 Rrzodkiewka
  • 12kawałek Suszone pomidory
  • 3 Cebula dymka
  • 12gałązka Pietruszka
  • 6łyżka Sos winegret

Etap 5 /6

Komosę odcedź i przepłucz zimną wodą.

  • 225g Zielona soczewica
  • 225g Komosa ryżowa
  • 1.5łyżeczka Sól
  • 180g Ser feta
  • 1.5kostka Ogórek
  • 18 Rrzodkiewka
  • 12kawałek Suszone pomidory
  • 3 Cebula dymka
  • 12gałązka Pietruszka
  • 6łyżka Sos winegret

Etap 6 /6

Dodaj resztę składników i rozłóż do słoików. Podawaj z sosem winegret.

  • 225g Zielona soczewica
  • 225g Komosa ryżowa
  • 1.5łyżeczka Sól
  • 180g Ser feta
  • 1.5kostka Ogórek
  • 18 Rrzodkiewka
  • 12kawałek Suszone pomidory
  • 3 Cebula dymka
  • 12gałązka Pietruszka
  • 6łyżka Sos winegret