Sałatka z burakiem, fetą, orzechami i rodzynkami
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g Jogurt grecki
0.5 łyżka Majonez
1 łyżka Ocet jabłkowy
0.5 łyżka Siekana bazylia
200 g Surowe buraki
15 g Zmiażdżone orzechy włoskie
15 g Rodzynki
0.5 Plaster/kromka Szalotki
1 łyżka Drobno posiekany szczypiorek
1 Czosnek
50 g Feta
Akcesoria
Kosz do gotowania na parze
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
W miseczce wymieszaj jogurt, majonez, ocet i bazylię. Odstaw do lodówki.
Etap 3 /6
Włóż buraki do koszyka do gotowania na parze.
Etap 4 /6
Wlej 250 ml wody do miski. Włóż koszyk do Cook4me.
Etap 5 /6
Gotuj na parze.
Etap 6 /6
Pozostaw buraki do ostygnięcia. Wymieszaj z sosem i resztą składników. Podawaj na świeżo.