Sernik na czekoladowym spodzie z malinami
- Całkowity czas 20 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
Spód:
150 g Ciasteczek owsianych z czekoladą
3 łyżka Masła
1 łyżka Kakao
Masa serowa:
260 g Serka kanapkowego typu Philadelphia
130 g Drobnego cukru
2 Jajka
120 g Kwaśnej śmietany 18%
1 łyżeczka Ekstraktu waniliowego
Soli
Sos malinowy:
Mrożonych malin
1 łyżka Skrobi + 4 łyżki wody
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Formę do ciasta wyłóż na spodzie papierem do pieczenia.
Etap 2 /6
Ciasteczka zmiksuj na pył, dodaj do nich kakao oraz roztopione masło i wymieszaj. Przełóż do formy, dociśnij do spodu i włóż do lodówki.
Etap 3 /6
W misce utrzyj serek z cukrem. Dodawaj stopniowo jajko cały czas ubijając. Dodaj śmietanę, wanilię oraz sól i wymieszaj.
Etap 4 /6
Przełóż ciasto na spód i włóż formę do air fryer’a. Piecz sernik w 150°C przez 20 minut. Ostudź najpierw w otwartym air fryerze, a następnie włóż do lodówki na minimum 4 godziny lub na całą noc.
Etap 5 /6
Mrożone maliny wrzuć do garnuszka i gotuj, aż zmiękną. Skrobię wymieszaj z wodą i wlej do malin. Gotuj sos, aż zgęstnieje, a następnie go ostudź.
Etap 6 /6
Sernik polej malinami i gotowe! Smacznego!