Skórka z czerwonych owoców
Tefal
Przepis według Tefal

Skórka z czerwonych owoców

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 6 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 0.5 Dojrzały banan

  • 3 Daktyle

  • 35 g Rabarbar

  • 150 g Truskawki

  • 40 g Miód

  • 90 g Jagody

  • 10 g Nasiona chia

  • 60 g Maliny

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj owoce: umyj je, obierz banany, usuń pestki z brzoskwiń i daktyli, pokrój rabarbar w kostkę i gotuj w rondlu, aż zmięknie, pokrój w kostkę truskawki i brzoskwinie.

Etap 2 /6

Aby przyrządzić pierwszą warstwę skórki, zblenduj rabarbar, truskawki i połowę miodu. Przelej wszystko do miski, wyczyść blender i zblenduj borówki, banany, nasiona chia i daktyle. Przelej wszystko do drugiej miski i wyczyść blender. Aby przyrządzić trzecią warstwę skórki, zblenduj truskawki i resztę miodu, a następnie przelej wszystko do trzeciej miski.

Etap 3 /6

Na obu grillach ułóż kawałek papieru do pieczenia. Na papierze rozsmaruj te trzy warstwy. Połóż oba grille na górnej i środkowej półce. Zamknij drzwiczki.

Etap 4 /6

Wybierz tryb DEHYDRATACJA, ustaw temperaturę na 60°C, a czas na 6 godzin. Pozostaw do ostygnięcia przed zdjęciem z papieru do pieczenia.

Etap 5 /6

Mocno zwiń skórkę, weź ostry nóż i przetnij na preferowaną szerokość. Przechowuj w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.

Etap 6 /6

Po przyrządzeniu pierwszej porcji weź drugą i powtórz kroki.