Smażona cielęcina z bakłażanem
- Całkowity czas 37 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Cielęcina
3 Bakłażany
600 g Pomidory
3 Cebula
30 Świeże liście mięty
6 Szczypiorek
3 łyżka Oliwa z oliwek
1.5 łyżeczka Pasta z papryki
100 ml Bulion cielęcy
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /9
Posiekaj drobno liście mięty i szczypiorek.
Etap 4 /9
Wlej olej do Cook4me.
Etap 5 /9
Podsmaż cielęcinę, przewracając kilkukrotnie w razie potrzeby.
Etap 6 /9
Dodaj cebulę, a następnie bakłażan i pastę z czerwonej papryki. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 7 /9
Dodaj pomidory i dolej bulionu cielęcego.
Etap 8 /9
Gotuj składniki.
Etap 9 /9
Dodaj posiekane zioła i podawaj ze świeżym makaronem.