Smażona cielęcina z bakłażanem - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Smażona cielęcina z bakłażanem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 37 min.
  • Czas przygotowania
    12 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 900 g Cielęcina

  • 3 Bakłażany

  • 600 g Pomidory

  • 3 Cebula

  • 30 Świeże liście mięty

  • 6 Szczypiorek

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1.5 łyżeczka Pasta z papryki

  • 100 ml Bulion cielęcy

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

Etap 2 /9

Posiekaj drobno cebulę.

Etap 3 /9

Posiekaj drobno liście mięty i szczypiorek.

Etap 4 /9

Wlej olej do Cook4me.

Etap 5 /9

Podsmaż cielęcinę, przewracając kilkukrotnie w razie potrzeby.

Etap 6 /9

Dodaj cebulę, a następnie bakłażan i pastę z czerwonej papryki. Dopraw solą i pieprzem.

Etap 7 /9

Dodaj pomidory i dolej bulionu cielęcego.

Etap 8 /9

Gotuj składniki.

Etap 9 /9

Dodaj posiekane zioła i podawaj ze świeżym makaronem.