Smażone warzywne sajgonki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Smażone warzywne sajgonki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 48 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 2 łyżeczka Olej sezamowy

  • 1 łyżeczka Starty imbir

  • 1 goździk Czosnek, posiekany

  • 220 g Kapusta chińska, drobno poszatkowana

  • 50 g Starta marchew

  • 50 g Cebula, posiekana

  • 7 g Suszone czarne grzyby, moczone w gorącej wodzie przez 10 minut, a następnie odciśnięte

  • 1 Cebulka dymka, drobno posiekana

  • 1.5 łyżka Sos sojowy

  • 8 liść Papier ryżowy

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • Ruszt 2w1
    Ruszt 2w1

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.

  • 2łyżeczka Olej sezamowy
  • 1łyżeczka Starty imbir
  • 1goździk Czosnek, posiekany
  • 220g Kapusta chińska, drobno poszatkowana
  • 50g Starta marchew
  • 50g Cebula, posiekana
  • 7g Suszone czarne grzyby, moczone w gorącej wodzie przez 10 minut, a następnie odciśnięte
  • 1 Cebulka dymka, drobno posiekana
  • 1.5łyżka Sos sojowy
  • 8liść Papier ryżowy

Etap 2 /5

Wlej olej sezamowy do miski.

  • 2łyżeczka Olej sezamowy

Etap 3 /5

Smaż wszystkie składniki, oprócz arkuszy papieru ryżowego. Smaż przez 5 minut, aż się zarumienią. Odstaw.

  • 1łyżeczka Starty imbir
  • 1goździk Czosnek, posiekany
  • 220g Kapusta chińska, drobno poszatkowana
  • 50g Starta marchew
  • 50g Cebula, posiekana
  • 7g Suszone czarne grzyby, moczone w gorącej wodzie przez 10 minut, a następnie odciśnięte
  • 1 Cebulka dymka, drobno posiekana
  • 1.5łyżka Sos sojowy

Etap 4 /5

Moczyć arkusze papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Zwiń 8 sajgonek i posmaruj je olejem. Umieść je na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nie nakładając ich na siebie.

  • 8liść Papier ryżowy
  • Ruszt 2w1

Etap 5 /5

Wyłącz Cook4me. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 3 na 20 minut. Obróć w połowie gotowania.

  • Extra Crisp