Smażone warzywne sajgonki
- Całkowity czas 48 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 łyżeczka Olej sezamowy
1 łyżeczka Starty imbir
1 goździk Czosnek, posiekany
220 g Kapusta chińska, drobno poszatkowana
50 g Starta marchew
50 g Cebula, posiekana
7 g Suszone czarne grzyby, moczone w gorącej wodzie przez 10 minut, a następnie odciśnięte
1 Cebulka dymka, drobno posiekana
1.5 łyżka Sos sojowy
8 liść Papier ryżowy
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga użycia pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wlej olej sezamowy do miski.
Etap 3 /5
Smaż wszystkie składniki, oprócz arkuszy papieru ryżowego. Smaż przez 5 minut, aż się zarumienią. Odstaw.
Etap 4 /5
Moczyć arkusze papieru ryżowego w ciepłej wodzie. Zwiń 8 sajgonek i posmaruj je olejem. Umieść je na ruszcie na kratce w górnym położeniu, nie nakładając ich na siebie.
Etap 5 /5
Wyłącz Cook4me. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 3 na 20 minut. Obróć w połowie gotowania.