Smoothie z masła orzechowego i borówek
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
12 cl Woda
35 g Mielone migdały
15 g Górskie płatki owsiane
90 g Jogurt grecki
120 g Borówki
35 g Płynny miód
2 łyżka Masło orzechowe
Kilka gałązek mięty (do dekoracji)
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od wody. Zachowaj kilka borówek i miętę do dekoracji.
Etap 3 /5
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /5
Możesz dostosować ilość miodu do smaku. Aby uzyskać rzadszą konsystencję, dolej trochę wody. Aby uzyskać gęstszą konsystencję, użyj mrożonych borówek lub dodaj trochę awokado albo banana.
Etap 5 /5
Przelej wszystko do szklanek. Udekoruj kilkoma borówkami i listkami mięty. Podawaj natychmiast.