Soczewica beluga z krewetkami
Tefal
Przepis według Tefal

Soczewica beluga z krewetkami

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 29 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    14 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 350 g Soczewica czarna beluga

  • 450 g Krewetki

  • 2 łyżka Olej słonecznikowy

  • 3 szt. Seler naciowy

  • 1.5 szt. Czerwone papryki

  • 750 ml Bulion warzywny (lub woda)

  • 30 g Masło

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 350g Soczewica czarna beluga
  • 450g Krewetki
  • 2łyżka Olej słonecznikowy
  • 3szt. Seler naciowy
  • 1.5szt. Czerwone papryki
  • 750ml Bulion warzywny (lub woda)
  • 30g Masło
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Wlej olej do Cook4me.

  • 2łyżka Olej słonecznikowy

Etap 3 /6

Przyrumień krewetki. Wyjmij je. Dodaj warzywa i masło. Dopraw solą i pieprzem.

  • 450g Krewetki
  • 1.5szt. Czerwone papryki
  • 30g Masło
  • Sól, pieprz

Etap 4 /6

Wymieszaj i gotuj przez 3 do 5 minut. Dodaj soczewicę i bulion.

  • 350g Soczewica czarna beluga
  • 750ml Bulion warzywny (lub woda)

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Dodaj krewetki. Wymieszaj. Odstaw na 1 minutę przed podaniem.

  • 450g Krewetki