Sok z buraka, truskawek i cytrusów
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
250 g gotowany burak pocięty w kostkę
180 g umyte marchewki w plasterkach
300 g umyte zielone jabłka pokrojone w kostkę
160 g obrane klementynki
100 g truskawki
50 ml sok z cytryny
10 g obrany imbir
300 ml woda
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Odetnij górną część truskawek.
Etap 2 /4
Włóż wszystkie składniki do blendera. Ustaw wskazany program na 3 minuty i uruchom go.
Etap 3 /4
Konsystencja powinna być gładka.
Etap 4 /4
Ułóż gęstą szmatkę na dużym pojemniku i ostrożnie przelej sok. Wyciśnij do pojemnika cały płyn z miąższu.