Sorbet kokosowo-mango
- Całkowity czas 7 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
1 łyżka Sok z limonki
1 szczypta Skórka z limonki
40 g Krem kokosowy
60 g Napój owsiany
125 g Mango
15 g Cukier
Akcesoria
Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od płynnych. Zachowaj na później około 20 g napoju owsianego.
Etap 3 /7
Przykręć ostrza do butelki i zamocuj ją na podstawie. Zmiksuj!
Etap 4 /7
Mocno wstrząśnij butelką i dodaj pozostały napój.
Etap 5 /7
Ponownie przykręć ostrza do butelki i zamocuj ją na podstawie. Zmiksuj!
Etap 6 /7
Spożyj od razu.
Etap 7 /7
Jeśli mieszanka trudno się blenduje, śmiało wstrząśnij butelką i uruchom program ponownie. Jeśli wolisz bardziej zwartą konsystencję sorbetu, umieść mieszankę w zamrażarce, aż osiągnie pożądaną konsystencję.