Sorbet kokosowo-mango - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sorbet kokosowo-mango

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 7 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 1 łyżka Sok z limonki

  • 1 szczypta Skórka z limonki

  • 40 g Krem kokosowy

  • 60 g Napój owsiany

  • 125 g Mango

  • 15 g Cukier

Akcesoria

  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 1łyżka Sok z limonki
  • 1szczypta Skórka z limonki
  • 40g Krem kokosowy
  • 60g Napój owsiany
  • 125g Mango
  • 15g Cukier

Etap 2 /7

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od płynnych. Zachowaj na później około 20 g napoju owsianego.

  • 1łyżka Sok z limonki
  • 1szczypta Skórka z limonki
  • 40g Krem kokosowy
  • 60g Napój owsiany
  • 125g Mango
  • 15g Cukier

Etap 3 /7

Przykręć ostrza do butelki i zamocuj ją na podstawie. Zmiksuj!

Etap 4 /7

Mocno wstrząśnij butelką i dodaj pozostały napój.

  • 60g Napój owsiany

Etap 5 /7

Ponownie przykręć ostrza do butelki i zamocuj ją na podstawie. Zmiksuj!

Etap 6 /7

Spożyj od razu.

Etap 7 /7

Jeśli mieszanka trudno się blenduje, śmiało wstrząśnij butelką i uruchom program ponownie. Jeśli wolisz bardziej zwartą konsystencję sorbetu, umieść mieszankę w zamrażarce, aż osiągnie pożądaną konsystencję.