Sos holenderski
Tefal
Przepis według Tefal

Sos holenderski

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 żółtka

  • 1 łyżeczka musztarda dijon

  • 1 łyżka sok z cytryny

  • 1 szczypta sos chili

  • 150 g Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Do blendera dodaj żółtka, musztardę, sok z cytryny i sos chili.

  • 4 żółtka
  • 1łyżeczka musztarda dijon
  • 1łyżka sok z cytryny
  • 1szczypta sos chili

Etap 2 /6

Zamknij pokrywkę, a następnie naciśnij przycisk „Pulse” i przytrzymaj go przez kilka sekund.

Etap 3 /6

W mikrofalówce podgrzewaj masło przez około 1 minutę lub dopóki zupełnie się nie rozpuści.

  • 150g Masło

Etap 4 /6

Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.

Etap 5 /6

Wyjmij zatyczkę z pokrywki i stopniowo wlewaj roztopione masło. 

Etap 6 /6

Sos holenderski należy trzymać w cieple do chwili podania.