Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Sos z cukinii i kolendry.

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g gotowane cukinie

  • 3 łyżka oliwa z oliwek

  • 1 goździk czosnek

  • 1 wiązka kolendra

  • 4 cl woda

  • Sól

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Obierz ząbek czosnku i umyj kolendrę. Pokrój cukinię w plasterki i odrzuć końcówki.

  • 200g gotowane cukinie
  • 1goździk czosnek
  • 1wiązka kolendra

Etap 2 /4

Włóż cukinie i czosnek do blendera z wodą. Zamknij pokrywkę, ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go. Uruchom program.

  • 4cl woda

Etap 3 /4

Po zakończeniu programu wyjmij nasadkę z pokrywki i dodaj sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz kolendrę. Ustaw wskazany program na 20 sekund i uruchom go.

  • 3łyżka oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Etap 4 /4

Wlej płyn do miski. Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.