Steki z białej ryby z brokułową skorupką - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Steki z białej ryby z brokułową skorupką

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Dorsz

  • 35 g Krakers

  • 10 g Parmezan

  • 10 g Masło

  • 1 łyżeczka Sok cytrynowy

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżeczka Pietruszka

  • 0.25 Cytryna

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Włóż krakersy do torebki do zamrażania i rozgnieć je wałkiem, aby uzyskać okruchy. W misce wymieszaj okruchy krakersów z parmezanem, roztopionym masłem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Etap 2 /5

Kawałki ryby włóż do urządzenia wyposażonego w talerz. Posypać kruszonką. Rozpocznij proces gotowania.

Etap 3 /5

Sprawdź, czy ryba jest ugotowana, co może się różnić w zależności od wielkości kawałków. W razie potrzeby wydłużaj czas o kolejną minutę, aż miąższ będzie łatwo łuskać się widelcem.

Etap 4 /5

Posyp dorsza posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny i podawaj z plasterkiem cytryny.

Etap 5 /5

Podawaj natychmiast z grillowanymi szparagami i posypką startego parmezanu.