Suszone jabłko
- Całkowity czas 18 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 godz.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
0.5 Cytryna
1.5 Jabłko
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wyciśnij sok z połowy cytryny. Umyj jabłko i usuń wydrążaczem gniazdo nasienne, a następnie drobno posiekaj za pomocą mandoliny lub ostrego noża.
Etap 2 /5
Weź pędzelek i pokryj każdą stronę plasterków jabłka sokiem z cytryny.
Etap 3 /5
Włóż tacę grillową do miski, a plasterki jabłka do miski urządzenia, układając je jak najdalej od siebie. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, ułóż plasterki jabłka obok siebie na obu grillach, nie powinny one jednak nachodzić na siebie. Połóż grille na górnej i środkowej półce. Zamknij drzwiczki. Włącz tryb SUSZENIE i piecz przez 6 godzin w temperaturze 60°C.
Etap 4 /5
W przypadku wersji cyfrowej: Ustaw temperaturę na 80°C, a czas na 4 godziny.
Etap 5 /5
Po zakończeniu programu pozostaw jabłka w misce i wyłącz urządzenie. Pozostaw do ostygnięcia na noc i delektuj się smakiem następnego dnia!