Szaszłyki wieprzowe marynowane w soku z granatów - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki wieprzowe marynowane w soku z granatów

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    12 godz.

Składniki

4 osób

  • 800 g Wieprzowina na grilla (np. schab)

  • 150 g Cebula (1 duża)

  • 3 łyżka Khmeli-suneli

  • Sól

  • 500 ml Sok z granatu

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Pokrój mięso na prostokątne kawałki o wymiarach ok. 4x3x3 cm. Obierz cebulę i pokrój ją na plasterki. Do dużej miski włóż mięso i krążki cebulowe. Dodaj Khmeli-suneli, sól i sok z granatów. Wymieszaj, przykryj talerzem, wstaw do lodówki i marynuj przez co najmniej 1 noc, a najlepiej 1–2 dni.

  • 800g Wieprzowina na grilla (np. schab)
  • 150g Cebula (1 duża)
  • 3łyżka Khmeli-suneli
  • Sól
  • 500ml Sok z granatu

Etap 2 /4

Odsącz mięso i cebulę, nadziej kawałki mięsa na szpikulce na zmianę z krążkami cebulowymi.

Etap 3 /4

Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat do pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia połóż szaszłyki na płytach grillowych i grilluj przez 20 minut, regularnie obracając, aby opiec wszystkie boki.

Etap 4 /4

Podawaj.