Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki
- Całkowity czas 1 godz. 26 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Comté w bloku
12 Plastry carpaccio wołowego
6 Łyżki sosu sojowego
4 łyżka Miód
Pieprz
12 Drewniane szpikulce o średnicy 12 cm każdy
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Drewniane patyczki do szaszłyków namocz w misce z wodą na 10 minut.
Etap 2 /5
Usuń skórkę z sera i pokrój w 1,5 cm kostkę. Na 12 patyczków do szaszłyków nabijamy kostki sera i przykrywamy je carpaccio.
Etap 3 /5
Wymieszaj soję z miodem, następnie marynuj szaszłyki w tej mieszance przez godzinę i włóż je do lodówki.
Etap 4 /5
Włóż szaszłyki do urządzenia wyposażonego w płytkę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 5 /5
Podawaj z ryżem i posyp dymką i odrobiną sezamu.