Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki wołowe z sosem teriyaki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 26 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 200 g Ser Comté w kawałku

  • 12 kawałek Wołowe carpaccio

  • 6 łyżka Sos sojowy

  • 4 łyżka Miód

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Usuń skórkę z sera i potnij go w kostkę o grubości 1,5 cm. Nadziej kostki sera na 12 szpikulców i pokryj carpaccio.

  • 200g Ser Comté w kawałku
  • 12kawałek Wołowe carpaccio

Etap 2 /3

Wymieszaj soję i miód, a następnie włóż kebaby do lodówki i marynuj w sosie przez godzinę.

  • 6łyżka Sos sojowy
  • 4łyżka Miód
  • Pieprz

Etap 3 /3

Włóż tacę grillową do miski, a szaszłyki do miski urządzenia. Wersja cyfrowa: Włącz program MIĘSO i piecz przez 20 minuty w temperaturze 180°C. Wersja mechaniczna 2 w 1: Ustaw temperaturę na 180°C, a czas na 20 minut.