Szaszłyki z przegrzebkami i wędzonym boczkiem
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki z przegrzebkami i wędzonym boczkiem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 22 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    7 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 24 kawałek Przegrzebek

  • 24 kawałek Boczek wędzony

  • 1 Cytryna

  • Oliwa z oliwek

  • Pieprz

  • 1 wiązka Bazylia

  • 8 Szpikulce o dł. 15 cm

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Jeśli używasz mrożonych orzechów, rozmroź je w misce zimnej wody.

Etap 2 /5

Ostrożnie osusz eskalopki.

  • 24kawałek Przegrzebek

Etap 3 /5

Owiń każdy orzech wędzonym boczkiem – płaskie powierzchnie orzechów powinny być widoczne – i obetnij wystające części. Weź szpikulec i przebij orzechy zawinięte w wędzony boczek, aby je unieruchomić. Na każdy szpikulec nadziej 3 orzechy. Posyp pieprzem obie strony, ale nie używaj soli, gdyż boczek zawiera wystarczające jej ilości.

  • 24kawałek Boczek wędzony
  • Pieprz
  • 8 Szpikulce o dł. 15 cm

Etap 4 /5

Połóż szaszłyki na standardowej tacy Easy Fry. Spryskaj niewielką ilością oliwy z oliwek i gotuj przez 7 minut w temperaturze 200°C. Każdy szaszłyk spryskaj kilkoma kroplami cytryny.

  • 1 Cytryna
  • Oliwa z oliwek

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco z sosem beurre blanc i małą miską ryżu. Ozdób kilkoma listkami bazylii.

  • 1wiązka Bazylia