Szaszłyki z wołowiny teriyaki
- Całkowity czas 16 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Ser Emmentaler
8 kawałek Carpaccio wołowe
3 łyżka Sos sojowy
2 łyżka Miód
Olej roślinny
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp oraz rusztu. Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Nadziej paluszki serowe na 8 szaszłyków. Zawiń je w carpaccio. Wymieszaj miód i sos sojowy. Zamarynuj szaszłyki.
Etap 3 /4
Nasmaruj ruszt olejem. Umieść szaszłyki na ruszcie (kratka w górnym położeniu), tak aby nie zachodziły na siebie.
Etap 4 /4
Załóż pokrywę Extra Crisp i ustaw na program 2 na 6 minut.