Szaszłyki z wołowiny teriyaki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szaszłyki z wołowiny teriyaki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g Ser Emmentaler

  • 8 kawałek Carpaccio wołowe

  • 3 łyżka Sos sojowy

  • 2 łyżka Miód

  • Olej roślinny

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • Ruszt 2w1
    Ruszt 2w1

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp oraz rusztu. Przygotuj składniki.

  • 150g Ser Emmentaler
  • 8kawałek Carpaccio wołowe
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 2łyżka Miód
  • Olej roślinny

Etap 2 /4

Nadziej paluszki serowe na 8 szaszłyków. Zawiń je w carpaccio. Wymieszaj miód i sos sojowy. Zamarynuj szaszłyki.

  • 150g Ser Emmentaler
  • 8kawałek Carpaccio wołowe
  • 3łyżka Sos sojowy
  • 2łyżka Miód

Etap 3 /4

Nasmaruj ruszt olejem. Umieść szaszłyki na ruszcie (kratka w górnym położeniu), tak aby nie zachodziły na siebie.

  • Olej roślinny
  • Ruszt 2w1

Etap 4 /4

Załóż pokrywę Extra Crisp i ustaw na program 2 na 6 minut.

  • Extra Crisp