Sznycelki z indyka z papryką w słodkim sosie - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Sznycelki z indyka z papryką w słodkim sosie

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Sznycli z piersi indyka

  • 7 Łyżek oliwy

  • 2 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 3 łyżeczka Słodkiej papryki

  • 2 łyżeczka Bazylii

  • 160 g Papryki czerwonej pokrojonych w paski

  • 80 g Cebuli w piórka

  • 1 łyżka Płynnego miodu

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 400g Sznycli z piersi indyka
  • 7 Łyżek oliwy
  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 3łyżeczka Słodkiej papryki
  • 2łyżeczka Bazylii
  • 160g Papryki czerwonej pokrojonych w paski
  • 80g Cebuli w piórka
  • 1łyżka Płynnego miodu
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Sznycle pokrój w mniejsze kawałki. Do miski wlej 3 łyżki oliwy, dopraw czosnkiem granulowanym, słodką papryką, bazylią oraz solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

  • 2łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 3łyżeczka Słodkiej papryki
  • 2łyżeczka Bazylii
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Podsmaż przez 6 minut w trybie średnie smażenie mieszając oraz obracając mięso z każdej strony.

Etap 4 /5

Cebulę posiekaj w piórka, a paprykę pokrój w paski podłużne.

  • 160g Papryki czerwonej pokrojonych w paski
  • 80g Cebuli w piórka

Etap 5 /5

Do Cook4me wlej 4 łyżki oliwy oraz łyżkę miodu, dodaj cebulę oraz paprykę, podsmaż przez 10 minut mieszając od czasu do czasu. Zawartość wyciągnij z urządzenia i przełóż na talerz.