Szwedzkie klopsiki w sosie - przepisy Cookeo Infinity Autostir | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Szwedzkie klopsiki w sosie

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 54 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    24 min.
  • Studzenie
    15 min.

Składniki

6 osób

  • 600 g Mielone mięso

  • 1.5 Cebula

  • 3 Chleb

  • 150 ml Mleko

  • 3 Jajko

  • 1.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa

  • 1.5 łyżeczka Biały pieprz

  • Sól

  • 75 g Masło

  • 45 cl Bulion wołowy

  • 15 cl Śmietana kremówka

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

  • 600g Mielone mięso
  • 1.5 Cebula
  • 3 Chleb
  • 150ml Mleko
  • 3 Jajko
  • 1.5łyżeczka Gałka muszkatołowa
  • 1.5łyżeczka Biały pieprz
  • Sól
  • 75g Masło
  • 45cl Bulion wołowy
  • 15cl Śmietana kremówka

Etap 2 /9

Wymieszaj mielone mięso z cebulą, chlebem, mlekiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.

  • 600g Mielone mięso
  • 1.5 Cebula
  • 3 Chleb
  • 150ml Mleko
  • 3 Jajko
  • 1.5łyżeczka Gałka muszkatołowa
  • 1.5łyżeczka Biały pieprz
  • Sól

Etap 3 /9

Uformuj z masy mięsnej kulki tej samej wielkości.

Etap 4 /9

Włóż mieszadło do miski.

Etap 5 /9

Dodaj masło i klopsiki do miski.

  • 75g Masło

Etap 6 /9

Gotuj w urządzeniu Actifry.

Etap 7 /9

Dodaj bulion wołowy i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.

Etap 8 /9

Dodaj śmietanę kremówkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 4 minuty.

  • 15cl Śmietana kremówka

Etap 9 /9

Podawaj na gorąco.