Szwedzkie klopsiki w sosie
- Całkowity czas 54 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g Mielone mięso
1.5 Cebula
3 Chleb
150 ml Mleko
3 Jajko
1.5 łyżeczka Gałka muszkatołowa
1.5 łyżeczka Biały pieprz
Sól
75 g Masło
45 cl Bulion wołowy
15 cl Śmietana kremówka
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Wymieszaj mielone mięso z cebulą, chlebem, mlekiem, jajkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Etap 3 /9
Uformuj z masy mięsnej kulki tej samej wielkości.
Etap 4 /9
Włóż mieszadło do miski.
Etap 5 /9
Dodaj masło i klopsiki do miski.
Etap 6 /9
Gotuj w urządzeniu Actifry.
Etap 7 /9
Dodaj bulion wołowy i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Etap 8 /9
Dodaj śmietanę kremówkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 4 minuty.
Etap 9 /9
Podawaj na gorąco.