Szybkie ziemniaki z warzywami do obiadu
Przepis według Magdalena D.T.

Szybkie ziemniaki z warzywami do obiadu

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 ziemniaków

  • 100 g warzyw (biała rzodkiew, seler naciowy)

  • 3 łyzki masła

  • 3 łyżeczki sera tartego typu parmezan

  • 400 ml wody

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 łyżeczka Vegety

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Obierz ziemniaki i pokrój je w grube talarki. Białą rzodkiew i seler naciowy pokrój w słupki.

  • 6 ziemniaków
  • 100g warzyw (biała rzodkiew, seler naciowy)

Etap 2 /3

Podsmaż ziemniaki na maśle. Dodaj pozostałe warzywa i dodaj wodę w takiej ilości, żeby warzywa wystawały lekko ponad jej poziom. Dodaj ser tarty, wymieszaj całość i dopraw do smaku. Poczekaj, aż woda się zagotuje.

  • 6 ziemniaków
  • 100g warzyw (biała rzodkiew, seler naciowy)
  • 3 łyzki masła
  • 3 łyżeczki sera tartego typu parmezan
  • 400ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka Vegety

Etap 3 /3

Gotuj pod ciśnieniem.

  • 6 ziemniaków
  • 100g warzyw (biała rzodkiew, seler naciowy)
  • 3 łyzki masła
  • 3 łyżeczki sera tartego typu parmezan
  • 400ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka Vegety