Tarta pomidorowa
- Całkowity czas 45 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 porcje
2 Ciasto francuskie
2 Jaja
120 g Śmietanka
120 g Tarty ser Gruyère
1 łyżeczka Musztarda
2 Pomidory Green Zebra
2 Pomidory ananasowe
2 Pomidory Bawole Serce
Oliwa z oliwek
Papryka chili
Sól
Pieprz
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozwałkuj ciasto i przełóż do formy. Umieść foremkę w lodówce.
Etap 2 /5
W misce ubij jajka i śmietankę. Dodaj ser Gruyère i musztardę, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Pokrój pomidory na krążki.
Etap 4 /5
Wlej masę do formy i ułóż pomidory na wierzchu. Skrop oliwą z oliwek i posyp szczyptą papryki chili.
Etap 5 /5
Kliknij START. Piecz w programie P1 przez 35 minut.