Tarta rabarbarowa
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
1 Słodkie ciasto kruche
1 Krem migdałowy
500 g Rabarbar
200 g Dżem truskawkowy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ten przepis wymaga 2 bazowych składników: słodkiego kruchego ciasta i kremu migdałowego. Czy zrobiłeś je przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do nich dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu.
Etap 2 /6
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Etap 3 /6
Rozwałkuj ciasto na grubość 4 mm i umieść w 30 cm formie do tarty. Delikatnie dociśnij ciasto palcami, aby dopasowało się do spodu i do brzegów formy, tworząc kąt prosty. Odetnij nadmiar ciasta, używając noża lub przesuwając wałek po krawędzi formy.
Etap 4 /6
Nakłuj ciasto widelcem. Za pomocą łyżki stołowej rozprowadź 100 g dżemu truskawkowego na spodzie tarty. Rozprowadź krem migdałowy na dżemie. Ułóż kawałki rabarbaru na kremie.
Etap 5 /6
Piecz przez 40 minut.
Etap 6 /6
Pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z formy. Pokryj tartę pozostałym dżemem truskawkowym, podgrzanym na małym ogniu przez 30 sekund.