Tarta rabarbarowa - przepisy Kitchen Machines Touch/Touch + | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tarta rabarbarowa

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

8 osób

  • 1 Słodkie ciasto kruche

  • 1 Krem migdałowy

  • 500 g Rabarbar

  • 200 g Dżem truskawkowy

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Ten przepis wymaga 2 bazowych składników: słodkiego kruchego ciasta i kremu migdałowego. Czy zrobiłeś je przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do nich dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu.

  • 1 Słodkie ciasto kruche
  • 1 Krem migdałowy

Etap 2 /6

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Etap 3 /6

Rozwałkuj ciasto na grubość 4 mm i umieść w 30 cm formie do tarty. Delikatnie dociśnij ciasto palcami, aby dopasowało się do spodu i do brzegów formy, tworząc kąt prosty. Odetnij nadmiar ciasta, używając noża lub przesuwając wałek po krawędzi formy.

  • 1 Słodkie ciasto kruche

Etap 4 /6

Nakłuj ciasto widelcem. Za pomocą łyżki stołowej rozprowadź 100 g dżemu truskawkowego na spodzie tarty. Rozprowadź krem ​​migdałowy na dżemie. Ułóż kawałki rabarbaru na kremie.

  • 1 Krem migdałowy
  • 500g Rabarbar
  • 200g Dżem truskawkowy

Etap 5 /6

Piecz przez 40 minut.

Etap 6 /6

Pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem z formy. Pokryj tartę pozostałym dżemem truskawkowym, podgrzanym na małym ogniu przez 30 sekund.

  • 200g Dżem truskawkowy