Tarta na spodzie z twarogu z truskawkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Dr Hanna Stolińska
Przepis według Dr Hanna Stolińska

Tarta na spodzie z twarogu z truskawkami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 250 g Sera twarogowego

  • 50 g Płatków owsianych

  • 100 g Jajka

  • Soli

  • 400 g Mrożonych truskawek

  • Dowolny zamiennik cukru

  • 200 g Jogurtu naturalnego

  • 20 g Ekstraktu waniliowego

  • 20 g Żelatyny

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Truskawki włożyć do garnka, polać zamiennikiem cukru i dusić 10 min.

  • 400g Mrożonych truskawek
  • Dowolny zamiennik cukru

Etap 2 /7

Dodać żelatynę/agar i dokładnie wymieszać. Pozostawić do zagęszczenia.

  • 20g Żelatyny

Etap 3 /7

Wszystkie składniki tarty wymieszać. Odstawić na 10 minut.

  • 250g Sera twarogowego
  • 50g Płatków owsianych
  • 100g Jajka
  • szczypta Soli

Etap 4 /7

Wyklepać ciasto na papierze do pieczenia w garnku.

Etap 5 /7

Piec pod nakładką Extra Crisp w temperaturze 180°C przez 15 minut.

  • Extra Crisp

Etap 6 /7

Mus truskawkowy wyłożyć na tarcie.

Etap 7 /7

Przygotować sos z jogurtu i wanilii. Polewać kawałki tarty przed podaniem.

  • 200g Jogurtu naturalnego
  • 20g Ekstraktu waniliowego