Tataki z wołowiny
- Całkowity czas 21 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
250 g stek wołowy pave
4 łyżka Sos sojowy
4 łyżka Sake
4 łyżka Olej arachidowy
2 goździk Czosnek
1 szt. Świeży imbir
1 Limonka
2 Marchew
2 łyżka Pokrojona kolendra
1 łyżeczka Ziarna sezamu
Kwiat soli
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermo-sygnał stanie się całkowicie czerwony, zanim zaczniesz obsmażać składniki.
Etap 2 /7
Obsmaż mięso przez 6 minut z każdej strony, aby je zrumienić. Natychmiast umieść mięso w lodówce, aby zatrzymać proces gotowania.
Etap 3 /7
W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Umieść zrumienione mięso w marynacie i pozostaw na co najmniej 2 godziny.
Etap 4 /7
Pokrój mięso w cienkie plasterki i ułóż na talerzu.
Etap 5 /7
Przecedź sos do małego pojemnika.
Etap 6 /7
Wykończ danie marchewką, kolendrą i ziarnami sezamu.
Etap 7 /7
Podawaj od razu!