Tataki z wołowiny - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tataki z wołowiny

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 21 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 250 g stek wołowy pave

  • 4 łyżka Sos sojowy

  • 4 łyżka Sake

  • 4 łyżka Olej arachidowy

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 szt. Świeży imbir

  • 1 Limonka

  • 2 Marchew

  • 2 łyżka Pokrojona kolendra

  • 1 łyżeczka Ziarna sezamu

  • Kwiat soli

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu i poczekaj, aż Thermo-sygnał stanie się całkowicie czerwony, zanim zaczniesz obsmażać składniki.

Etap 2 /7

Obsmaż mięso przez 6 minut z każdej strony, aby je zrumienić. Natychmiast umieść mięso w lodówce, aby zatrzymać proces gotowania.

  • 250g stek wołowy pave

Etap 3 /7

W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki. Umieść zrumienione mięso w marynacie i pozostaw na co najmniej 2 godziny.

  • 250g stek wołowy pave
  • 4łyżka Sos sojowy
  • 4łyżka Sake
  • 4łyżka Olej arachidowy
  • 2goździk Czosnek
  • 1szt. Świeży imbir
  • 1 Limonka

Etap 4 /7

Pokrój mięso w cienkie plasterki i ułóż na talerzu.

  • 250g stek wołowy pave

Etap 5 /7

Przecedź sos do małego pojemnika.

Etap 6 /7

Wykończ danie marchewką, kolendrą i ziarnami sezamu.

  • 2 Marchew
  • 2łyżka Pokrojona kolendra
  • 1łyżeczka Ziarna sezamu

Etap 7 /7

Podawaj od razu!