Tiramisu
- Całkowity czas 1 godz.
- 30 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
500 g Serek mascarpone
4 Jajka
250 g Biszkopty Ladyfingers
150 g Cukier
1 saszetka Wanilia
20 cl Kawa americano
10 g Kakao w proszku
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /10
Rozbij jajka i oddziel białka od żółtek od osobnych misek.
Etap 2 /10
Umieść białka w misie robota i naciśnij "Start".
Etap 3 /10
Ubite białka przełóż do osobnej miski i włóż je do lodówki.
Etap 4 /10
W czystej misie robota umieść żółtka z cukrem i wanilią i naciśnij "Start".
Etap 5 /10
Za pomocą szpatułki wmieszaj mascarpone, ruchem od dołu do góry.
Etap 6 /10
Gdy mieszanka będzie jednolita, za pomocą szpatułki dodaj ubite białka.
Etap 7 /10
Przełóż masę do rękawa cukierniczego i przechowuj w lodówce.
Etap 8 /10
Zanurz biszkopty w kawie i układaj naprzemiennie śmietanę i biszkopty w misce lub szklance, kończąc na warstwie śmietany.
Etap 9 /10
Odstaw na 30 minut do lodówki.
Etap 10 /10
Przed podaniem posyp dużą ilością kakao.