Tiramisu - przepisy Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tiramisu

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    30 min.

Składniki

6 osób

  • 500 g Serek mascarpone

  • 4 Jajka

  • 250 g Biszkopty Ladyfingers

  • 150 g Cukier

  • 1 saszetka Wanilia

  • 20 cl Kawa americano

  • 10 g Kakao w proszku

Akcesoria

  • Trzepaczka flex
    Trzepaczka flex

Czas przygotowania

Etap 1 /10

Rozbij jajka i oddziel białka od żółtek od osobnych misek.

  • 4 Jajka

Etap 2 /10

Umieść białka w misie robota i naciśnij "Start".

  • 4 Jajka
  • Trzepaczka flex

Etap 3 /10

Ubite białka przełóż do osobnej miski i włóż je do lodówki.

Etap 4 /10

W czystej misie robota umieść żółtka z cukrem i wanilią i naciśnij "Start".

  • 4 Jajka
  • 150g Cukier
  • 1saszetka Wanilia
  • Trzepaczka flex

Etap 5 /10

Za pomocą szpatułki wmieszaj mascarpone, ruchem od dołu do góry.

  • 500g Serek mascarpone

Etap 6 /10

Gdy mieszanka będzie jednolita, za pomocą szpatułki dodaj ubite białka.

Etap 7 /10

Przełóż masę do rękawa cukierniczego i przechowuj w lodówce.

Etap 8 /10

Zanurz biszkopty w kawie i układaj naprzemiennie śmietanę i biszkopty w misce lub szklance, kończąc na warstwie śmietany.

  • 250g Biszkopty Ladyfingers
  • 20cl Kawa americano

Etap 9 /10

Odstaw na 30 minut do lodówki.

Etap 10 /10

Przed podaniem posyp dużą ilością kakao.

  • 10g Kakao w proszku