Tofu z ryżem i curry
- Całkowity czas 7 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
10 g Oleju
150 g Marchewki
220 g Cukinii
100 g Dyni
2 Ząbki czosnku
100 g Ryżu pełnoziarnistego/brązowego
250 g Wody
0.5 łyżeczka Pasty curry
180 g Tofu
150 g Mleczka kokosowego
0.5 łyżeczka Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Warzywa pokrój w grubą kostkę.
Etap 2 /4
Do Cook4Me wlej olej i rozpocznij program. Jak już urządzenie się nagrzeje, wrzuć pokrojone warzywa i przepuszczony przez praskę czosnek. Podsmażaj przez 7 minut, co chwilę mieszając.
Etap 3 /4
Wsyp ryż, wlej wodę zmieszaną z pastą curry. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Dodaj pokrojone w dużą kostkę tofu, wlej mleczko kokosowe i wsyp sól. Zamieszaj. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.