Tofu z ryżem i curry
Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)
Przepis według Dorota Świdnik (@slodkie_fajne_ale_dietetyczne)

Tofu z ryżem i curry

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 7 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 10 g Oleju

  • 150 g Marchewki

  • 220 g Cukinii

  • 100 g Dyni

  • 2 Ząbki czosnku

  • 100 g Ryżu pełnoziarnistego/brązowego

  • 250 g Wody

  • 0.5 łyżeczka Pasty curry

  • 180 g Tofu

  • 150 g Mleczka kokosowego

  • 0.5 łyżeczka Soli

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Warzywa pokrój w grubą kostkę.

Etap 2 /4

Do Cook4Me wlej olej i rozpocznij program. Jak już urządzenie się nagrzeje, wrzuć pokrojone warzywa i przepuszczony przez praskę czosnek. Podsmażaj przez 7 minut, co chwilę mieszając.

Etap 3 /4

Wsyp ryż, wlej wodę zmieszaną z pastą curry. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Dodaj pokrojone w dużą kostkę tofu, wlej mleczko kokosowe i wsyp sól. Zamieszaj. Zamknij urządzenie i gotuj pod ciśnieniem.