Torta caprese, włoskie ciasto z migdałami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Torta caprese, włoskie ciasto z migdałami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 10 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    50 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 3 Jajko

  • 60 g Cukier puder

  • 60 g Cukier

  • 120 g Czekolada cukiernicza

  • 120 g Masło

  • 120 g Migdał

  • 90 g Migdał

  • Tortownica

  • Cukier puder

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

Etap 2 /5

Połącz czekoladę z masłem. Jajka i cukier ucieraj przez 10 minut. Dodaj czekoladę z masłem i pozostałe składniki.

  • 3 Jajko
  • 60g Cukier puder
  • 60g Cukier
  • 120g Czekolada cukiernicza
  • 120g Masło
  • 120g Migdał
  • 90g Migdał

Etap 3 /5

Wlej do natłuszczonej formy do pieczenia. Do misy Cook4me wlej 200 ml wody. Włóż koszyk do gotowania na parze, a następnie formę do pieczenia.

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Wyjmij ciasto z formy, odwracając ją do góry dnem. Pozostaw ciasto do ostygnięcia. Posyp cukrem pudrem.

  • Cukier puder