Tortilla wrap z kurczakiem
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
600 g kurczak
200 g boczek parzony
220 g Papryka czerwona
300 g Ogórek szklarniowy zielony
250 g Sałata lodowa
200 ml Jogurt naturalny
1 łyżeczka Majonez
1 łyżeczka Musztarda
1 łyżeczka Chrzan
6 szczypta ser żółty tarty
700 g Tortilla
Akcesoria
Wbudowana odlewana płyta grillowa Grill
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Pokrój piersi z kurczaka w paski, dopraw solą, pieprzem, papryką, przyprawą do kurczaka.
Etap 2 /7
Włóż do komory kurczaka, wybierz program "Kurczak", ustaw na 190°C na 10 minut.
Etap 3 /7
Włóż bekon (6 kawałków) do drugiej komory, ustaw funkcję "Grill" na 180°C i 6 minut, aż będzie chrupiący.
Etap 4 /7
Pokrój w paski paprykę i ogórek, porwij kawałki sałaty.
Etap 5 /7
Wymieszaj jogurt naturalny z łyżką majonezu, chrzanu i musztardy, dodaj dużo czosnku granulowanego i dowolne przyprawy. Wstaw na 10 minut do lodówki.
Etap 6 /7
Na każdej tortilli rozsmaruj sos czosnkowy, ułóż sałatę, kurczaka, bekon, warzywa i posyp serem. Zwiń w ciasny wrap.
Etap 7 /7
Włóż wrap (można po 2) do komory z funkcją "Grill" na 180°C i 4 minuty.