Tortille z wołowiną
- Całkowity czas 12 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.1 kg Mielona wołowina
150 g Czerwona fasola „kidney”
150 g Cebula
225 g Papryka zielona
3 łyżeczka Przecier pomidorowy
225 g Tarty cheddar lub Mimolette
3 łyżeczka Mieszanka przyprawowa Tex-Mex
1 łyżka Olej roślinny
6 szt. Tortille o średnicy 20 cm
6 szt. Liście sałaty
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /8
Pokrój paprykę na paski.
Etap 4 /8
Wlej olej do Cook4me.
Etap 5 /8
Dodaj cebulę i paprykę, podsmaż przez kilka minut.
Etap 6 /8
Dodaj koncentrat pomidorowy, fasolę, mięso i przyprawy. Dopraw solą. Dokładnie wymieszaj.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Dodaj ser. Wymieszaj. Wypełnij tortillę sałatą a następnie przygotowanym farszem.