Tosty francuskie z serem - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tosty francuskie z serem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 0.5 Cebula

  • 1 Ser Reblochon

  • 4 Plaster/kromka Szynka gotowana

  • 400 g Chleb w kromkach

  • 1 l Mleko

  • 10 g Skrobia kukurydziana

  • Sól, pieprz

  • Gałka muszkatołowa

  • Kmin rzymski

  • 6 Jajka

  • Zielona sałata

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Upewnij się, że zdejmujesz rączkę Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.

Etap 2 /6

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Pokrój ser Reblochon na plasterki. Pokrój szynkę na paski.

  • 0.5 Cebula
  • 1 Ser Reblochon
  • 4Plaster/kromka Szynka gotowana

Etap 3 /6

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Usmaż kromki chleba i odłóż na bok.

  • 400g Chleb w kromkach

Etap 4 /6

Na patelni wymieszaj mleko, skrobię kukurydzianą, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i kmin za pomocą trzepaczki, a następnie dodaj jajka i cebulę. Zanurz chleb w mieszance.

  • 1l Mleko
  • 10g Skrobia kukurydziana
  • Sól, pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Kmin rzymski
  • 6 Jajka

Etap 5 /6

Rozłóż ser i szynkę na chlebie, poczekaj, aż chleb wchłonie płyn. Włóż patelnię do piekarnika i zdejmij rączkę Ingenio. Piecz przez 45 minut.

  • 1 Ser Reblochon
  • 4Plaster/kromka Szynka gotowana

Etap 6 /6

Podawaj na ciepło lub zimno z zieloną sałatą.