Tosty francuskie z serem
- Całkowity czas 55 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
0.5 Cebula
1 Ser Reblochon
4 Plaster/kromka Szynka gotowana
400 g Chleb w kromkach
1 l Mleko
10 g Skrobia kukurydziana
Sól, pieprz
Gałka muszkatołowa
Kmin rzymski
6 Jajka
Zielona sałata
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Upewnij się, że zdejmujesz rączkę Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.
Etap 2 /6
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Pokrój ser Reblochon na plasterki. Pokrój szynkę na paski.
Etap 3 /6
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal stanie się całkowicie czerwony. Usmaż kromki chleba i odłóż na bok.
Etap 4 /6
Na patelni wymieszaj mleko, skrobię kukurydzianą, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i kmin za pomocą trzepaczki, a następnie dodaj jajka i cebulę. Zanurz chleb w mieszance.
Etap 5 /6
Rozłóż ser i szynkę na chlebie, poczekaj, aż chleb wchłonie płyn. Włóż patelnię do piekarnika i zdejmij rączkę Ingenio. Piecz przez 45 minut.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło lub zimno z zieloną sałatą.