Trójwarstwowe ciasto czekoladowe
- Całkowity czas 1 godz. 19 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 59 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
340 g Lekko solone masło
400 g Cukier puder
140 g Mleko 2%
8 Jajka
580 g Mąka
14 g Proszek do pieczenia
200 g Gorzka czekolada
2 łyżka Kakao w proszku
120 g Mleczna czekolada
400 g Biała czekolada
6 Śmietana kremówka 30%
6 Pokruszone pralinki
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misie zmieszaj miękkie masło z cukrem pudrem za pomocą szpatułki.
340g Lekko solone masło 400g Cukier puder
Etap 2 /7
Za pomocą trzepaczki wymieszaj jajka z mlekiem i dodawaj po trochu do masła. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
340g Lekko solone masło 140g Mleko 2% 8 Jajka 580g Mąka 14g Proszek do pieczenia
Etap 3 /7
1/3 masy przełóż do innego naczynia.
Etap 4 /7
Roztop gorzką czekoladę w foremce Cake Factory zgodnie z programem i podanym czasem. Do 1/3 masy dodaj roztopioną czekoladę i kakao w proszku.
200g Gorzka czekolada 2łyżka Kakao w proszku
Nieprzywierająca forma
Etap 5 /7
Roztop mleczną czekoladę w foremce Cake Factory zgodnie z programem i podanym czasem. Do pozostałych 2/3 masy dodaj roztopioną czekoladę.
120g Mleczna czekolada
Nieprzywierająca forma
Etap 6 /7
Obie masy wlej kolejno do foremki Cake Factory i delikatnie wymieszaj. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Nieprzywierająca forma
Etap 7 /7
Roztop białą czekoladę w foremce Cake Factory zgodnie z programem i podanym czasem. Dodaj śmietanę, a następnie pralinę. Pokryj ciasto.
400g Biała czekolada 6 Śmietana kremówka 30% 6 Pokruszone pralinki
Nieprzywierająca forma