Tradycyjne magdalenki - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Tradycyjne magdalenki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    3 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

16 sztuki

  • 1 Jajko

  • 40 g Drobny cukier

  • 1 sok Skórka z cytryny

  • 50 g Masło

  • 3 cl Mleko

  • 100 g Mąka pszenna

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

Akcesoria

  • Płyta do magdalenek
    Płyta do magdalenek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W dużej misce ubijaj jajka, cukier i skórkę z cytryny, aż ciasto zrobi się jasne i puszyste.

  • 1 Jajko
  • 40g Drobny cukier
  • 1sok Skórka z cytryny

Etap 2 /6

Następnie wlej roztopione masło i mleko. Ostrożnie wmieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Ostrożnie mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.

  • 50g Masło
  • 3cl Mleko
  • 100g Mąka pszenna
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia

Etap 3 /6

Rozgrzej urządzenie.

Etap 4 /6

Za pomocą łyżeczki uformuj kulki i umieścić je w foremkach do magdalenek.

Etap 5 /6

Sprawdź, czy magdalenki się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.

Etap 6 /6

Natychmiast wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na ruszcie.