Tradycyjne magdalenki
- Całkowity czas 18 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
16 sztuki
1 Jajko
40 g Drobny cukier
1 sok Skórka z cytryny
50 g Masło
3 cl Mleko
100 g Mąka pszenna
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Akcesoria
Płyta do magdalenek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W dużej misce ubijaj jajka, cukier i skórkę z cytryny, aż ciasto zrobi się jasne i puszyste.
Etap 2 /6
Następnie wlej roztopione masło i mleko. Ostrożnie wmieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Ostrożnie mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
Etap 3 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /6
Za pomocą łyżeczki uformuj kulki i umieścić je w foremkach do magdalenek.
Etap 5 /6
Sprawdź, czy magdalenki się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.
Etap 6 /6
Natychmiast wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na ruszcie.