Trufle Czekoladowe Fudge - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Trufle Czekoladowe Fudge

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 osób

  • 75 g Masło

  • 1 łyżka Syrop złocisty

  • 3 łyżka Mleko

  • 40 g Kakao

  • 225 g Cukier puder

  • 65 g Czekoladowe posypki

  • 65 g Kolorowe posypki cukrowe

Akcesoria

  • Rondel
    Rondel

Czas przygotowania

Etap 1 /8

W rondlu delikatnie rozpuść masło, syrop i mleko na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia.

  • 75g Masło
  • 1łyżka Syrop złocisty
  • 3łyżka Mleko

Etap 2 /8

Zdejmij z ognia i pozostaw na 3 minuty do ostygnięcia.

Etap 3 /8

Za pomocą sita przesiej cukier puder i kakao do miski.

  • 40g Kakao
  • 225g Cukier puder

Etap 4 /8

Dodaj 2 łyżki mieszanki cukru pudru i kakao do rondla, a następnie energicznie wymieszaj drewnianą łyżką.

Etap 5 /8

Stopniowo dodawaj resztę mieszanki cukru pudru i kakao, po 2 łyżki naraz. Pamiętaj, aby dodać mieszankę cukru w małych ilościach i dobrze wymieszać przed dodaniem kolejnej porcji. Jeśli dodasz za dużo na raz, masa nie będzie odpowiednia.

Etap 6 /8

Kontynuuj dodawanie mieszanki cukru pudru, aż masa stanie się bardzo sztywna. Pozostaw do lekkiego ostygnięcia, a następnie uformuj kulki.

Etap 7 /8

Wsyp kilka czekoladowych posypek do 2 oddzielnych misek. Każdą z kulek obtocz w czekoladowych lub kolorowych posypkach cukrowych. Umieść w papilotkach do słodyczy i schładzaj w lodówce przez 2-3 godziny.

  • 65g Czekoladowe posypki
  • 65g Kolorowe posypki cukrowe

Etap 8 /8

Słodycze należy przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu do 4 dni.