Wątróbka z jabłkiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Wątróbka z jabłkiem

Review 4 stars (average)

4 /5 -

  • Całkowity czas 7 min.
  • Czas przygotowania
    7 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 200 g Wątróbki z indyka

  • 1 Jabłko

  • 1 Cebula

  • 1 szczypta Soli

  • 1 szczypta Pieprzu

  • 1 łyżka Masła klarowanego

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przygotuj składniki.

  • 200g Wątróbki z indyka
  • 1 Jabłko
  • 1 Cebula
  • 1szczypta Soli
  • 1szczypta Pieprzu
  • 1łyżka Masła klarowanego

Etap 2 /3

Wątróbkę porządnie umyj i oczyść, a następnie pokrój w mniejsze kawałki. Smaż po 3 minuty z każdej strony na maśle klarowanym, a następnie dopraw pod koniec smażenia.

  • 200g Wątróbki z indyka
  • 1szczypta Soli
  • 1szczypta Pieprzu
  • 1łyżka Masła klarowanego

Etap 3 /3

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Jabłko pokrój w mniejsze kawałki. Usmaż składniki i połącz z wątróbką.

  • 1 Jabłko
  • 1 Cebula