Węgierski gulasz
- Całkowity czas 12 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 12 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Olej neutralny
250 g Pokrojona wołowina (karczek lub część górna uda)
0.5 Posiekana cebula
2 goździk Czosnek
1 łyżka Mąka
20 cl Przecier pomidorowy
20 cl Bulion warzywny
1 Plaster/kromka Czerwona papryka
1 łyżeczka Wędzona papryka
0.5 wiązka Bukiet garni
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Dodaj olej do miski.
Etap 3 /7
Podsmaż mięso przez 5 minut.
Etap 4 /7
Dodaj cebulę, czosnek i mąkę. Smaż przez 2 minuty.
Etap 5 /7
Dodaj wszystkie składniki i doprowadź do wrzenia na 1 minutę.
Etap 6 /7
Gotowanie na wolnym ogniu na wysokiej temperaturze.
Etap 7 /7
Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco.