Węgierski gulasz - przepisy Cookeo Infinity Autostir | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Węgierski gulasz

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 godz.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 łyżka Olej neutralny

  • 250 g Pokrojona wołowina (karczek lub część górna uda)

  • 0.5 Posiekana cebula

  • 2 goździk Czosnek

  • 1 łyżka Mąka

  • 20 cl Przecier pomidorowy

  • 20 cl Bulion warzywny

  • 1 Plaster/kromka Czerwona papryka

  • 1 łyżeczka Wędzona papryka

  • 0.5 wiązka Bukiet garni

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki.

  • 1łyżka Olej neutralny
  • 250g Pokrojona wołowina (karczek lub część górna uda)
  • 0.5 Posiekana cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżka Mąka
  • 20cl Przecier pomidorowy
  • 20cl Bulion warzywny
  • 1Plaster/kromka Czerwona papryka
  • 1łyżeczka Wędzona papryka
  • 0.5wiązka Bukiet garni
  • Sól, pieprz

Etap 2 /7

Dodaj olej do miski.

  • 1łyżka Olej neutralny

Etap 3 /7

Podsmaż mięso przez 5 minut.

  • 250g Pokrojona wołowina (karczek lub część górna uda)

Etap 4 /7

Dodaj cebulę, czosnek i mąkę. Smaż przez 2 minuty.

  • 0.5 Posiekana cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżka Mąka

Etap 5 /7

Dodaj wszystkie składniki i doprowadź do wrzenia na 1 minutę.

  • 0.5 Posiekana cebula
  • 2goździk Czosnek
  • 1łyżka Mąka
  • 20cl Przecier pomidorowy
  • 20cl Bulion warzywny
  • 1Plaster/kromka Czerwona papryka
  • 1łyżeczka Wędzona papryka
  • 0.5wiązka Bukiet garni
  • Sól, pieprz

Etap 6 /7

Gotowanie na wolnym ogniu na wysokiej temperaturze.

Etap 7 /7

Dopraw do smaku. Podawaj na gorąco.