WIEPRZOWE KEBABY W SOSIE BARBECUE - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

WIEPRZOWE KEBABY W SOSIE BARBECUE

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 kg filet wieprzowy

  • 2 goździk czosnek

  • 1 szt. cebula

  • 1 łyżka olej

  • 100 ml ketchup

  • 70 g pasta z suszonych pomidorów (patrz porada)

  • 4 łyżka sos Worcestershire

  • 1 łyżeczka musztarda dijon

  • 2 łyżka ocet jabłkowy

  • 2 łyżka miód

  • 1 łyżeczka mielona papryka

  • 1 łyżeczka mielona kolendra

  • 0.5 łyżeczka suszone oregano

  • 0.5 łyżeczka Pieprz ziarnisty

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Obierz ząbki czosnku i cebulę, a następnie pokrój je na cienkie plasterki.

Etap 2 /8

Włóż je do rondla po dodaniu do niego oliwy z oliwek i szczypty soli, a następnie podsmażaj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Etap 3 /8

Dodaj ketchup, pastę pomidorową, sos worcester, ocet, miód, musztardę i przyprawy, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia.

Etap 4 /8

Włącz grill. Wybierz ustawienie Wieprzowina i naciśnij OK.

Etap 5 /8

Pokrój mięso w kostkę o grubości 3 cm, usuń ścięgna i nadziej na 6 drewnianych szpikulców. Posmaruj mięso sosem barbecue.

Etap 6 /8

Po rozgrzaniu urządzenia umieść kebaby na grillu i opuść pokrywkę.

Etap 7 /8

Gotuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aż kebaby całkowicie się upieką.

Etap 8 /8

Podawaj z resztą sosu barbecue.