Wegańska moussaka - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegańska moussaka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 28 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    58 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Soczewica zielona

  • 800 g Sos pomidorowy

  • 30 cl Woda

  • 2 łyżeczka Przyprawa włoska

  • 300 g Bakłażan

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 90 g Margaryna

  • 90 g Mąka

  • 90 cl Mleko sojowe

  • 20 g Ser wegetariański

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp. Przygotuj składniki.

  • 300g Soczewica zielona
  • 800g Sos pomidorowy
  • 30cl Woda
  • 2łyżeczka Przyprawa włoska
  • 300g Bakłażan
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 90g Margaryna
  • 90g Mąka
  • 90cl Mleko sojowe
  • 20g Ser wegetariański
  • Sól

Etap 2 /8

Umieść w misie soczewicę, sos pomidorowy, wodę i włoskie przyprawy.

  • 300g Soczewica zielona
  • 800g Sos pomidorowy
  • 30cl Woda
  • 2łyżeczka Przyprawa włoska

Etap 3 /8

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /8

Przełóż zawartość misy do pojemnika i odstaw.

Etap 5 /8

Do misy dodaj margarynę i mąkę.

  • 90g Margaryna
  • 90g Mąka

Etap 6 /8

Smaż przez około 5 minut, aż masa będzie złocista. Dodaj mleko sojowe. Gotuj przez 4 minuty, ubijając trzepaczką. Przełóż do pojemnika.

  • 90cl Mleko sojowe

Etap 7 /8

W misie wyłóż warstwę z połowy bakłażana i warstwę z połowy soczewicy, następnie warstwę z drugiej połowy bakłażana i znów z soczewicy. Polej sosem beszamelowym. Posyp tartym serem.

  • 20g Ser wegetariański

Etap 8 /8

Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program nr 2 na 30 minut.