Wegańska moussaka
- Całkowity czas 1 godz. 28 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 58 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Soczewica zielona
800 g Sos pomidorowy
30 cl Woda
2 łyżeczka Przyprawa włoska
300 g Bakłażan
3 łyżka Oliwa z oliwek
90 g Margaryna
90 g Mąka
90 cl Mleko sojowe
20 g Ser wegetariański
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp. Przygotuj składniki.
300g Soczewica zielona 800g Sos pomidorowy 30cl Woda 2łyżeczka Przyprawa włoska 300g Bakłażan 3łyżka Oliwa z oliwek 90g Margaryna 90g Mąka 90cl Mleko sojowe 20g Ser wegetariański Sól
Etap 2 /8
Umieść w misie soczewicę, sos pomidorowy, wodę i włoskie przyprawy.
300g Soczewica zielona 800g Sos pomidorowy 30cl Woda 2łyżeczka Przyprawa włoska
Etap 3 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /8
Przełóż zawartość misy do pojemnika i odstaw.
Etap 5 /8
Do misy dodaj margarynę i mąkę.
90g Margaryna 90g Mąka
Etap 6 /8
Smaż przez około 5 minut, aż masa będzie złocista. Dodaj mleko sojowe. Gotuj przez 4 minuty, ubijając trzepaczką. Przełóż do pojemnika.
90cl Mleko sojowe
Etap 7 /8
W misie wyłóż warstwę z połowy bakłażana i warstwę z połowy soczewicy, następnie warstwę z drugiej połowy bakłażana i znów z soczewicy. Polej sosem beszamelowym. Posyp tartym serem.
20g Ser wegetariański
Etap 8 /8
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw program nr 2 na 30 minut.