Wegańskie naleśniki z matchą
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
Akcesoria
Patelnia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj ciasto na naleśniki: Za pomocą trzepaczki wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą. Dodaj mąkę, olej, cukier, sól i zieloną herbatę matcha. Stopniowo dodawaj mleko roślinne.
Etap 2 /4
Smaż naleśniki: Na rozgrzanej patelni wlej chochlę ciasta i smaż po 1 minucie 30 sekund z każdej strony.
Etap 3 /4
Przygotuj polewę: Ubij „bitą śmietanę” z jogurtu i kremu kokosowego z cukrem pudrem. Obierz kiwi i pokrój je na małe kostki. Usuń pestki z granatu.
Etap 4 /4
Podawaj naleśniki ze łyżką ubitej „śmietany” i udekoruj je kiwi oraz pestkami granatu. Posyp odrobiną wiórków kokosowych.