Wiosenna sałatka - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wiosenna sałatka

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 12 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    2 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Jajka

  • 2 garść Umyte pędy szpinaku

  • 6 Umyte rzodkiewki, pokrojone w plastry

  • 2 kawałek Plastry wędzonego pstrąga pokrojone w paski

  • 2 łyżka Olej rzepakowy

  • 1 łyżeczka Ocet winny

  • 1 łyżeczka Musztarda straofrancuska

  • 10 gałązka Posiekany szczypiorek

  • 1 łyżka Nasiona słonecznika

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 2 Jajka
  • 2garść Umyte pędy szpinaku
  • 6 Umyte rzodkiewki, pokrojone w plastry
  • 2kawałek Plastry wędzonego pstrąga pokrojone w paski
  • 2łyżka Olej rzepakowy
  • 1łyżeczka Ocet winny
  • 1łyżeczka Musztarda straofrancuska
  • 10gałązka Posiekany szczypiorek
  • 1łyżka Nasiona słonecznika
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Wymieszaj musztardę, ocet i olej.

  • 2łyżka Olej rzepakowy
  • 1łyżeczka Ocet winny
  • 1łyżeczka Musztarda straofrancuska

Etap 3 /5

Umieść jajka w koszyku do gotowania na parze. Wlej 200 ml wody do miski. Umieść koszyk w misce.

  • 2 Jajka

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Natychmiast schłodź jajka i zdejmij skorupki. Wymieszaj wszystkie składniki razem i podawaj.

  • 2garść Umyte pędy szpinaku
  • 6 Umyte rzodkiewki, pokrojone w plastry
  • 2kawałek Plastry wędzonego pstrąga pokrojone w paski
  • 10gałązka Posiekany szczypiorek
  • 1łyżka Nasiona słonecznika
  • Sól, pieprz

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
5 min.

Wiosenna sałatka z indykiem

ratings.NaN

Wiosenna sałatka - przepisy Cook4Me | Tefal
Wiosenna sałatka z indykiem