Wiosenna sałatka
- Całkowity czas 12 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Jajka
2 garść Umyte pędy szpinaku
6 Umyte rzodkiewki, pokrojone w plastry
2 kawałek Plastry wędzonego pstrąga pokrojone w paski
2 łyżka Olej rzepakowy
1 łyżeczka Ocet winny
1 łyżeczka Musztarda straofrancuska
10 gałązka Posiekany szczypiorek
1 łyżka Nasiona słonecznika
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Wymieszaj musztardę, ocet i olej.
Etap 3 /5
Umieść jajka w koszyku do gotowania na parze. Wlej 200 ml wody do miski. Umieść koszyk w misce.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Natychmiast schłodź jajka i zdejmij skorupki. Wymieszaj wszystkie składniki razem i podawaj.