Wiosenna zupa z fasolką mamut
- Całkowity czas 6 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
350 g Fasolki mamut
270 g Różyczek brokuła
200 g Marchewki
100 g Pietruszki
2 l Bulionu lub wody
60 g Masła
3 łyżka Oliwy
3 łyżeczka Czosnku granulowanego
3 łyżeczka Rozmarynu
2 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
2 łyżeczka Curry
3 łyżeczka Estragonu
3 Liście laurowe
Kilka ziarenek ziela angielskiego
1 łyżeczka Soku z cytryny
3 łyżka Śmietany 18%
Pietruszki
Koperku
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /5
Fasolkę kroimy na kawałki, kalafiora rozdzielamy na drobne różyczki, a pietruszkę i marchewkę kroimy w krążki.
Etap 3 /5
Do Cook4me wkładamy masło, oliwę oraz przyprawy: czosnek granulowany, rozmaryn, kmin rzymski, curry, estragon oraz szczyptę soli i pieprzu. Wrzucamy pokrojone warzywa i dokładnie mieszamy. Smażymy często mieszając w trybie średnie smażenie przez 6 minut.
Etap 4 /5
Do urządzenia wlewamy bulion, dodajemy posiekany pęczek koperku oraz pietruszki, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny oraz ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy w trybie ciśnienie ekspres przez 10 minut.
Etap 5 /5
Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.