Wiosenna zupa z fasolką mamut - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Wiosenna zupa z fasolką mamut

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 350 g Fasolki mamut

  • 270 g Różyczek brokuła

  • 200 g Marchewki

  • 100 g Pietruszki

  • 2 l Bulionu lub wody

  • 60 g Masła

  • 3 łyżka Oliwy

  • 3 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 3 łyżeczka Rozmarynu

  • 2 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego

  • 2 łyżeczka Curry

  • 3 łyżeczka Estragonu

  • 3 Liście laurowe

  • Kilka ziarenek ziela angielskiego

  • 1 łyżeczka Soku z cytryny

  • 3 łyżka Śmietany 18%

  • Pietruszki

  • Koperku

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotowujemy składniki.

  • 350g Fasolki mamut
  • 270g Różyczek brokuła
  • 200g Marchewki
  • 100g Pietruszki
  • 2l Bulionu lub wody
  • 60g Masła
  • 3łyżka Oliwy
  • 3łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 3łyżeczka Rozmarynu
  • 2łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
  • 2łyżeczka Curry
  • 3łyżeczka Estragonu
  • 3 Liście laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1łyżeczka Soku z cytryny
  • 3łyżka Śmietany 18%
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Fasolkę kroimy na kawałki, kalafiora rozdzielamy na drobne różyczki, a pietruszkę i marchewkę kroimy w krążki.

  • 350g Fasolki mamut
  • 270g Różyczek brokuła
  • 200g Marchewki
  • 100g Pietruszki

Etap 3 /5

Do Cook4me wkładamy masło, oliwę oraz przyprawy: czosnek granulowany, rozmaryn, kmin rzymski, curry, estragon oraz szczyptę soli i pieprzu. Wrzucamy pokrojone warzywa i dokładnie mieszamy. Smażymy często mieszając w trybie średnie smażenie przez 6 minut.

  • 60g Masła
  • 3łyżka Oliwy
  • 3łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 3łyżeczka Rozmarynu
  • 2łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
  • 2łyżeczka Curry
  • 3łyżeczka Estragonu
  • Sól, pieprz

Etap 4 /5

Do urządzenia wlewamy bulion, dodajemy posiekany pęczek koperku oraz pietruszki, dodajemy łyżeczkę soku z cytryny oraz ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy w trybie ciśnienie ekspres przez 10 minut.

  • 2l Bulionu lub wody
  • 3 Liście laurowe
  • Kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1łyżeczka Soku z cytryny
  • Pietruszki
  • Koperku

Etap 5 /5

Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.

  • 3łyżka Śmietany 18%