Wołowina bulgogi
- Całkowity czas 12 godz. 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
6 osób
900 g Wołowina
600 g Makaron ryżowy
9 łyżka Sos sojowy
3 łyżka Cukier
3 łyżka Olej sezamowy
3 łyżka Nasiona sezamu
1.5 Cebula dymka
3 Ząbki czosnku
1.5 łyżka Gochujang
3 łyżka Ocet ryżowy
1.5 Marchewka
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W naczyniu wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy, nasiona sezamu, dymkę, czosnek, gochujang, ocet ryżowy, marchewkę i pieprz. Dobrze wymieszaj, aż cukier się rozpuści.
Etap 2 /4
Pokrój wołowinę w cienkie paski. Dodaj mięso do marynaty i wymieszaj, aby pokryć każdy kawałek. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą lub pokrywką. Umieść miskę w lodówce i pozostaw do marynowania na 12 do 24 godzin, aby smaki przeniknęły do mięsa.
Etap 3 /4
Rozłóż OptiGrill poziomo. Ustaw termostat boczny na pozycję 4. Gdy tylko nagrzewanie się zakończy, grilluj wołowinę przez 5 minut. Grilluj partiami, aby mięso było dobrze obsmażone.
Etap 4 /4
Podawaj gorącą wołowinę na ugotowanym makaronie ryżowym. Możesz ozdobić ją dodatkową dymką, nasionami sezamu i skropić sosem sojowym.