Wołowina bulgogi - przepisy OptiGrill 4in1 XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wołowina bulgogi

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 12 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    12 godz.

Składniki

6 osób

  • 900 g Wołowina

  • 600 g Makaron ryżowy

  • 9 łyżka Sos sojowy

  • 3 łyżka Cukier

  • 3 łyżka Olej sezamowy

  • 3 łyżka Nasiona sezamu

  • 1.5 Cebula dymka

  • 3 Ząbki czosnku

  • 1.5 łyżka Gochujang

  • 3 łyżka Ocet ryżowy

  • 1.5 Marchewka

  • Pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

W naczyniu wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy, nasiona sezamu, dymkę, czosnek, gochujang, ocet ryżowy, marchewkę i pieprz. Dobrze wymieszaj, aż cukier się rozpuści.

  • 9łyżka Sos sojowy
  • 3łyżka Cukier
  • 3łyżka Olej sezamowy
  • 3łyżka Nasiona sezamu
  • 1.5 Cebula dymka
  • 3 Ząbki czosnku
  • 1.5łyżka Gochujang
  • 3łyżka Ocet ryżowy
  • 1.5 Marchewka
  • Pieprz

Etap 2 /4

Pokrój wołowinę w cienkie paski. Dodaj mięso do marynaty i wymieszaj, aby pokryć każdy kawałek. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą lub pokrywką. Umieść miskę w lodówce i pozostaw do marynowania na 12 do 24 godzin, aby smaki przeniknęły do ​​mięsa.

  • 900g Wołowina

Etap 3 /4

Rozłóż OptiGrill poziomo. Ustaw termostat boczny na pozycję 4. Gdy tylko nagrzewanie się zakończy, grilluj wołowinę przez 5 minut. Grilluj partiami, aby mięso było dobrze obsmażone.

Etap 4 /4

Podawaj gorącą wołowinę na ugotowanym makaronie ryżowym. Możesz ozdobić ją dodatkową dymką, nasionami sezamu i skropić sosem sojowym.

  • 600g Makaron ryżowy