Wołowina w stylu koreańskim - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wołowina w stylu koreańskim

ratings.4.7

4.7 /5 -

  • Całkowity czas 55 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 800 g Karkówka wołowa

  • 120 g Cebula

  • 120 ml Sos sojowy

  • 50 g Brązowy cukier

  • 180 ml Bulion wołowy

  • 4 goździk Czosnek

  • 2 łyżka Olej sezamowy

  • 2 łyżka Ocet ryżowy

  • 2 łyżka Imbir

  • 2 łyżka Sos Gochujang

  • 2 łyżka Nasiona sezamu

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 800g Karkówka wołowa
  • 120g Cebula
  • 120ml Sos sojowy
  • 50g Brązowy cukier
  • 180ml Bulion wołowy
  • 4goździk Czosnek
  • 2łyżka Olej sezamowy
  • 2łyżka Ocet ryżowy
  • 2łyżka Imbir
  • 2łyżka Sos Gochujang
  • 2łyżka Nasiona sezamu

Etap 2 /5

Posiekaj cebulę.

  • 120g Cebula

Etap 3 /5

Do miski włóż wszystkie składniki oprócz białego sezamu.

  • 800g Karkówka wołowa
  • 120g Cebula
  • 120ml Sos sojowy
  • 50g Brązowy cukier
  • 180ml Bulion wołowy
  • 4goździk Czosnek
  • 2łyżka Olej sezamowy
  • 2łyżka Ocet ryżowy
  • 2łyżka Imbir
  • 2łyżka Sos Gochujang

Etap 4 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco i posyp białym sezamem.