Wrapy z pastą z ciecierzycy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wrapy z pastą z ciecierzycy

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 200 g Ciecierzyca

  • 1 łyżka Tahini

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżka Sok cytrynowy

  • 1 łyżeczka Wędzona papryka

  • 4 Tortille pszenne

  • 2 Cebula

  • 2 laska Marchewka

  • 2 Liście szpinaku

  • Sól pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Posiekaj cebulę. Marchewki obierz i pokrój w cienkie słupki.

  • 200g Ciecierzyca
  • 1łyżka Tahini
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Sok cytrynowy
  • 1łyżeczka Wędzona papryka
  • 4 Tortille pszenne
  • 2 Cebula
  • 2laska Marchewka
  • 2 Liście szpinaku
  • Sól pieprz

Etap 2 /5

Włóż ciecierzycę do misy. Zalej wodą.

  • 200g Ciecierzyca
  • 1łyżka Tahini
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Sok cytrynowy
  • 1łyżeczka Wędzona papryka
  • 4 Tortille pszenne
  • 2 Cebula
  • 2laska Marchewka
  • 2 Liście szpinaku
  • Sól pieprz

Etap 3 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 4 /5

Ciecierzycę zmiksuj z tahini, oliwą, sokiem z cytryny, papryką, solą i pieprzem.

  • 200g Ciecierzyca
  • 1łyżka Tahini
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Sok cytrynowy
  • 1łyżeczka Wędzona papryka
  • 4 Tortille pszenne
  • 2 Cebula
  • 2laska Marchewka
  • 2 Liście szpinaku
  • Sól pieprz

Etap 5 /5

Każdą tortillę posmaruj pastą z ciecierzycy i ułóż warzywa. Zwiń ciasno w rulon i pokrój na kawałki.

  • 200g Ciecierzyca
  • 1łyżka Tahini
  • 2łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżka Sok cytrynowy
  • 1łyżeczka Wędzona papryka
  • 4 Tortille pszenne
  • 2 Cebula
  • 2laska Marchewka
  • 2 Liście szpinaku
  • Sól pieprz