Wytrawne grzanki francuskie z ziołami i serem
- Całkowity czas 24 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
8 Plaster/kromka Chleb
20 cl Mleko
2 Jajko
0.5 łyżeczka Sól
1 łyżka Zioła śródziemnomorskie
100 g Ser
Masło
Akcesoria
Płyta do tostów francuskich
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Do miski wlej mleko i jajka, wsyp sól, zioła i łyżkę sera. Dokładnie wymieszaj.
Etap 2 /6
Zanurz kromki chleba w mieszance i poczekaj kilka sekund, aż wchłoną płyn z każdej strony. Połóż na blasze do pieczenia.
Etap 3 /6
Na środek czterech kromek nałóż łyżkę sera. Przykryj wszystko pozostałymi kromkami.
Etap 4 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /6
Za pomocą płaskiej szpatułki ułóż kromki na płycie.
Etap 6 /6
Wyjmij szpatułką i połóż na talerzu. Podawaj na ciepło.